sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Yksityistäminen muuttaa apua tarvitsevan roolin


On siis eri asia mennä kunnalliseen terveyskeskukseen sen "omistajana". Jos taas menee yksityislääkärille voucherin kanssa, menee sinne asiakkaana, ikään kuin olisi ostamassa muropakettia. Muropaketti on kuitenkin eri asia kuin terveys.
Kaikkein häpeällisintä ovat tämän päivän hyvinvointivaltiossa leipäjonot, jotka ovat ihmisten nöyryyttämistä. Parantamalla toimeentulotukea niistä päästäisiin eroon.

SKP esittääkin 1200 euron perusturvaa, työtä ja rauhaa tähän maahan.

Koulutus ja opetus ovat sen sijaan edelleen hyvällä tasolla, eikä niitä ole yksityistetty.
Yksikeino olisi hyvinvointivaltion vaalimiseksi verotus. Veronkierto ja veroparatiisit tulee saada suljettua. Veronrakenne on muuttunut 1990 - luvulta alkaen. Entiselleen tulee palauttaa sekä veroaste että se, ketä verotetaan.Tulonsiirrot ovat tapahtuneet palkkatuloista pääomatuloihin, ja se on tietoista politiikkaa. Sitä ovat kokoomusjohtoiset hallitukset toteuttaneetkin.

Talouspoliittisella eliitillä on valtava veroallergia. Koko ajan sanotaan, että verojen yläraja on jo saavutettu. EK:n johtoroikka puhuu talkoista. Mutta osakkeiden omistajat pitää tulla näihin talkoisiin: voitot joko käytettäisiin investointeihin tai niitä tulisi verottaa. Sitähän olisi samassa veneessä istuminen, pitää olla tosissaan.
Suomessa alkoi 1952 kun sotakorvaukset oli maksettu raju hyökkäys julkisensektorin kimppuun. Sitä sitten jatkui aina vuoteen 1958 kun SKDL ja kommunisteista tuli suurin puolue eduskuntaan ja sitä kautta vasemmistolle enemmistö eduskuntaan. Siitä sitten alkoikin käänne maan politiikassa. Hyvinvointivaltion rakentaminen lähti sitten uuteen nousuun, joka jatkuikin aina 1990 luvun alkuun.

Nyt on edellen menossa uusoikeiston hyökkäys julkistasektoria vastaan ja perustana on samaa leikkaamista ja säästämistä kuin 1950 luvullakin. Varakkaiden verotusta pienennetään ja julkisia palveluja ajetaan alas ja yksityistetään.
Suomen valtio julisti itsensä, jopa maksukyvyttömäksi vaikka valtion talous oli ylijäämäinen. Eli kovat olivat painostuskeinot 1950 luvullakin valtaeliitillä julkisensektorin alasajossa.

Hyvinvointivaltion “omistajat” voivat jälleen saada loppumaan omistamansa julkisensektorin alasajon ihan niin kuin 1958 eli siis vasemmisto ja kommunistit. Siinä ei siis tarvita “asiantuntijoita” vaan jukkovoimaa ja poliittista toimintaa.
Ei kommentteja: