lauantai 25. elokuuta 2007

Kokoomuksen ja oikeiston vaalilupaukset petetyn vihertävät

Kokoomuksen puheenjohtaja Katainen oli Pohjalaisessa vahvasti sitä mieltä, että Suomen on pysyttävä Afganistanissa. Samoin hän arvosteli niitä, jotka jotka eivät ”tykkää” USA:sta.

Varmaankaan ei ole kysymys siitä, tykkääkö USA:sta, vaan USAlaisesta imperialismista, joka nyt riehuu eri puolilla maailmaa. Imperialismi tappaa ihmisiä, tuhoaa luontoa ja ryöstää luonnonvaroja.

Imperialismi kaataa valtioiden hallituksia, asettaa niihin mieleiset johtajat ja ne jotka vastustavat imperialismia ovat terroristeja.


Sisäpolitiikassa Katainen ja kokoomus ovat ottaneet petettyjen lupausten budjettiesityksen, joka suosii rikkaita, viikunalehdeksi ympäristöpolitiikan.

Varmaankin tämä retoriikka on tarkoitettu vihreille, että he pysyisivät hallituksessa, joka vie politiikkaa ympäristöasioissa päinvastaiseen suuntaan. Budjettiesitys tukee energiaa kuluttavaa teollisuutta ja lisäydinvoiman rakentamista, samaan aikaan kun uusiutuvan energian edistämiseen ja luonnonsuojeluun tarkoitettuja määrärahoja, jopa leikataan.

Pohjalaisen päätoimittaja kirjoitteli lehdessään, että ei ole enää yhteiskuntaluokkia eikä luokkataistelua vaan nyt taistellaan siitä , miten kukin vihertää ja maksaa veroja. Taitavaa mielikuva politiikkaa!


Ei kommentteja: