lauantai 27. maaliskuuta 2010

On aika ay-liikkeen kokonaisvaltaiseen edunvalvontaan

Tänään suurenrahan Pohjalainen pääkirjoituksessa kaatoi laidallisen roskaa ay-liikeen niskaan. Pohjalainen peräänkuulutti jo vanhaa konsensusta pitämään huolen työrauhasta.
Mutta toisaalta Pohjalainen ei pidä lakkoja mitenkään dramaattisena uhkana pääoman eduille ja riistopolitiikan jatkamiselle. Eikä se myöskään pitänyt Torstain työnseisusta spontaanina mielenilmauksena, kun vain 2000 ahtaaja marssi satamista. Eli suuriraha on nyt voimansa tunnossa, kun ay-liikkeen johtoeliitti seuraa sivusta ja solidaarisuus on hukassa eri liittojen välillä.
Pohjalainen vaatikin kovempia lakkosakkoja ja pakkosovittelua.
Samoin lehti leimaa AKT:n ay-toiminnan lakkoänkyröiniksi.

Jopa rikkuritoimintaa tuetaan avoimesti

Ahtaajien lakon murtamisessa käytetyt keinot aina Facebookin "kansalaisaktivismista" iltalehdistömme otsikointeihin asti ovat olleet kuin pimeiden aikojen pamfleteista. Näiden toteuttamiseen ovat sulassa sovussa osallistuneet niin työnantajapuoli, media, hallitus kuin äärioikeistolainen virtuaaliyhteisökin.
Tänään lakko-oikeutta ei ole vastassa ainoastaan työnantaja vaan maamme hallitus ja parhaat mahdolliset PR-asiantuntijat mitä rahalla saa.
Tavallisen kansalaisen olisi syytä huolestua oikeuksistaan niin kauan kun niistä on vielä oikeus olla huolestua.
Mutta erityisen huolissa tulee olla koko vasemmistolaisen ay-liikkeen. Nyt suuriraha on tullut sille aluelle, josta se on kerta kaikkiaan ajettava ulos.

Tämä on nyt hyvä pitää mielessä 2010

Sen jälkeen, kun Jumala oli tehnyt kalkkarokäärmeen, rupisammakon ja vampyyrin, hänellä oli jotain kauheaa ainetta jäljellä, mistä hän teki rikkurin.

Rikkuri on kaksijalkainen eläin, jolla on korkkiruuvisielu, vesiaivot, selkäranka yhdistelmä hyytelöä ja limaa. Siellä, missä muilla on sydän, hän kantaa sisällään mätien periaatteiden kasvainta.

Kun rikkuri kulkee katua pitkin, ihmiset kääntävät selkänsä ja enkelit nyyhkyttävät taivaassa, ja piru sulkee helvetin portit pitääkseen hänet ulkopuolella.

Eesau oli petturi perheelleen, Juudas oli petturi Jumalaansa kohtaan, Benedict Arnold oli petturi maataan kohtaan. Rikkuri pettää perheensä, jumalansa, maansa ja luokkansa.

-Jack London, 1876

Ei kommentteja: