sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kypäräpäinen kokoomus on tullut takaisin

Moskovan valot häikäisevät Pohjalaisen päätoimittajaa 28.2 olleessa kolumissa. Voi kysyä, että onko kokoomukseen palannut militaristinen henki jälleen. Kekkonen, keskusta, SKDL (vasemmistoliitto) SKP ja osa SDP:stä pitikin pitkään kokoomuksen "pimeässä" sen Venäjä vastaisuuden johdosta maan poliittisesta vallasta. Kokoomusta sanottiinkin kypärä pää puolueeksi sotien jälkeen.

Vasta Kekkosen kuoltua alkoi kokoomus työntää politiikkaansa ja nyt heillä on jopa presidentin virkakin. Samoin puolueella on vahva vaikutus hallituspolitiikan sisältöön. Päätoimittaja jopa väittä "suomalaiset" tietävänsä mistä päin uhka on tulossa. Juttunsa lopuksi hän lataa, että Viro ehti Nato:n ennen kuin "poliittinen sää kylmeni".

Toisaalta on vasemmiston politiikan heikkoutta kun kokoomus on päässyt suomen politiikan paraati paikoille.
Kun oikeiston kanssa ollaan yhteistyössä sen ei saa vaikuttaa mitenkään vasemmiston omaan politiikkaan.
Tunnettu sanonta on että herrojen kanssa ei tule mennä marjaan. Vasemmisto onkin marjastanut jo useassa hallituksessa juuri kokoomuksen kanssa.
Onkin muodostettava yhteinen vasemmisto blokki oikeisto menon pysäyttämiseksi suomessakin.

Nyt tuleekin huomioida mihin maamme voi joutua menemällä mukaan Naton militaristiseen politiikkaan. Suomi voi joutua USA:n likaisen työntekijäksi kuten ovat useat pienet maat joutuneet. Kuten nyt vaikka Viro tai Ukraina.

Ei kommentteja: