maanantai 11. huhtikuuta 2016

Vielä voidaan estää Suomen militaristiseen sotaan osallistuminen

Lännen media on propakoinut Pohjalainen mediassa vahvasti Natosta, että Nato olisi Suomen turva Venäjän uhkaa vastaan. Oikeistolainen media muokkaa Suomen kansaa Natojäsenyyteen.

Natoa rakennetaan edelleen turvaksi perinteisille kapitalistimaille, siihen tilanteeseen, kun länsimaiden talousjärjestelmä romahtaa. Eikä voida tehdä korjausliikettä poliittisesti.
Tällöin tulee militaristiset pakotustoimet käyttöön. Toisaalta nyt jo politiikka kulkee jo talouden perässä. Yhteiskuntia yritetään sopeuttaa heikkenevän kapitalismin raameihin. Valtiovallat ovatkin valjastettu siihen tehtävään. Julkisilla varoilla yritetään tukea kapitalistisen talouden umpikujaa. Kapitalistisella taloudella on tullut kysynnän puutteen vuoksi seinävastaan.

Toisaalta ollaan julkisia hyvinvoitipalveluja yksityistämässä ja sitä kautta avaamalla julkisia palvelutuotantoja yksityiselle pääomalle.
Siinä tilanteessa kun alkaa näyttämään siltä, että talousjärjestelmä alkaa kaatumaan tai tilanne on vaikea poliittisesti korjata, tulee militaristiset pakotuskeinot käyttöön.
Nato on siis imperialistinen väline, jolla erityisesti USA on operoinut eripuolilla maapalloa. Neuvostoliiton romahdus avasi sille uusia näköaloja. Ennen Neuvostoliiton ja muiden sosialististen maiden romahdusta USA veti militaristisia joukkojaan pois euroopasta. Mutta nyt USA on niitä taas tuonut takaisin eurooppaan. Jopa suomeenkin ovat tulossa harjoittelemaan sotaa.

Suomenkin kapitalistisen talouden tilanne on samassa kurjimuksessa kuin muidenkin EU maiden. Työttömyys on korkea ja erityisesti suuryrityksien näköalat heikoissa kantimissa. Julkisilla varoilla yiritetään paikata umpikujaa. Rahaa on kapitalisteilla, mutta kun sitä ei voi sijoittaa uudelleen kiertoon. Tavaraa kun on liikaa eikä ole markkinoita tuotannosta tuleville tuotteille. Sama on tilanne myös finanssitaloudessa pankkien toiminnassakaan eivät finassituotteet myöskään käy kaupan. Nyt myös verokeinottelukin on tullut tiensä päähän.
Jopa pankit ovat järjestelleet kapitalistien verosunnitteluja siten, että eivät tarvitse maksaa veroja julkiselle sektorille eri maissa. Tämä on sitten johtanut siihen, että julkisia palveluita supistetaan.

SSS hallitus yrittää myös pakkokeinoilla ja yhteiskuntasopimuksella pelastaa kapitalistisen talouden umpikujaa. Työväenliikettä ollaan siis sitomassa tähän pakotepolitiikkaan mukaan.
Nyt NATO ja johtava perinteinen imperialistinen USA rakentaa Venäjästä uhkaa läsimaiden turvallisuudelle. Toisaalta näin Nato ja USA on toiminut uusien markkinoiden ja taloutensa eteen toisen maailmansodan jälkeen eripuolilla maapalloa. Nyt on siis Suomikin jälleen Venäjä uhkakuvien vietämänä. Viimeiseksi mentiin saksalaisten natsien helmaan Venäjä pelossa.
Suomen poliittinen johto on nyt niiden voimien varassa, josta Urho Kekkonen varoitti suomenkansaa. Sotapuolue kokoomus olikin poissa poliittisenvallan kuvioista aina Kekkosen poismenoon asti. Tällä hetkellä maata johtaa SSS oikeistopuolueet. Mikä sopii oikeisto voimia kokoavan kokoomuksen ideologiaan. Poliittinen tilanne muistuttaa 1930 lukua.

Työväenliike onkin nyt historiallisen tehtävän edessä, meneekö se kapitalistisen järjestelmän pelastajaksi. Nyt jos koskaan tulee ottaa opiksi historiasta, että ei mennä mukaan sotapolitiikkaan.

Ei kommentteja: